Monday, January 17, 2011

Back To Perak After Holiday

Loving each other and care for them .. That's the way of life ..
Dah dua minggu kat sini , tiba mase man balik umah lak .. Lame kott tak jengah wawa , mama , ayah dgn dek tam .. Rindu giler kt diorang sume .. Masok jea ari jumaat ( 14/1/2011 ) terus book tiket nak balik sane .. Bas pukul 4 tp man dah tggu kt bus stop dari pukul 11 pg lg ( ponteng solat jumaat ghahahahah ) .. Penat kott dok kt situ sampai kematu buntut man nih haaa ahahhahaha !! Then bile bas dah sampai , berebut rebut nak naik dulu sebab dah tak sabar punye pasal eheee .. Tp balik ni special sikit .. Kowtim dgn ayah nak suprise kan wawa n plan menjadik giler !! Punye lah terkejot wawa tgk abg sayang dye ni tetibe muncul kt tepi kete .. Yess!! Dah terkene sayang man tu ahahahhaha !!! Sayang , jgn marah yea .. Abg buat cani sebab abg nak tunjukkn betapa sayangnye abg kt sayang .. Malam tu sampai jea rumah wawa , teros tido .. Wawa pon tido sebab suke sgt tgk man balik eheee .. Tp kitorang tido asing asing lah , mane bule tido satu bilik lg ( tak lame lg dpt laa =P ) .. Seronok kott dpt balik .. Rase heaven gilerr sampaikan man tido bangon pukul 12 esok nye ahahahah .. Pg sabtu tu mcm bese aktiviti man , bangon lewat pastu maen dgn dek tam .. Ptg tu man just keluar dgn family pegi makan kt satay hut kt tanjong karang .. Satay kedai tu besar giler , mcm nak letak sekor ayam jea kt pencucuk satay tu .. Kenyang tu kenyang laa .. Malam tu tak fikir ape lg dah , nak tido jea sumeye .. Si sayang man tu lak mengantuk giler sampai tido katil yg sepatotnye man tido ( katil dye laa weuweue ) .. Tp bile tgk dye tido , man pasan wawa skang ni dah berisi sikit .. Okay la , nampak cun dah body dye heee .. Tp comel tetap maintain .. Lebih lebih lg skang ni rambut dye dah panjang sikit , bertambah ayu kott !!! Geram man nengok !! Haisy , kalo wawa dah jd bini man time tu , rasenye abes dye man gigit gigit ahahahah .. Luv u sygg !!! N dek tam pon same gak .. Dah bulat dah dye .. Bulat bulat pon dye tp nakal macam bese lahh .. Lompat sane lompat sini .. Gigit kaki sume orang kt rumah tu ( sakit woo huu ) .. Dek tam dek tam haihhh .. Tido nak manje manje gak dgn abg dye nih ahahhaha .. Masok jea hari ahad , tibe mase man balik perak balik .. Sebak tol nak tgglkn rumah tu .. Pukul 12 lebih tengahari tu ayh , mama dgn wawa anta man pegi KTM Klang .. Tp seblom tu , merase dulu cendol kt shah alam .. Pehh !! Layan giler !! Lepas tu bertolak balik KTM .. Family wawa temankan man sampai situ .. Time man nak naik komuter , man sempat tgk , salam diorang dulu .. Sebak hati man .. Rase nak nagis pon ade .. Mama , ayah dgn wawa muke dah sembap , tahan sebak .. Nmpk sgt dkt muke diorang .. Sedih nak lepaskan man balik perak .. Then , man dah naik komuter n man tak nampak diorang lg dah .. Mase tu menitik air mate man sebab tak sanggop nak balik perak , tp apekan daye .. Man kene balik gak sebab man tak abis lg blaja kt perak .. Pukul 8 malam , man selamat sampai perak .. Man kemas bilik , katil n bersihkan diri man ni .. Lepas tu man duduk kt katil man , teringat kt wawa .. Lg skali man nangis .. Sedih sangat ..... Tak tekata sedih man ni ... Malam tu wawa call man .. Masing masing lepaskan rindu .. Wawa cerita kt man yg dek tam tak berhenti keluar masok bilik yg man tido tu .. Panjat sane sini .. Mencarik man kate wawa .. haihh , menitik lg air mate man bile dengar .. Wawa ade gak cakap .. Lepas dek tam jadi mcm tak tentu arah tu mama bg dek tam baju yg man pakai mase pegi mkn dkt satay hut tu .. Tak basoh lg baju tu .. Bau man pon lekat lg .. Mama bg dkt dek tam n dek tam teros bau baju tu .. Terus diam dye kt baju tu .. Then dek tam duduk kt tepi sliding door tepi rumah n tgk luar .. Ya Allah !! Lg deras air mate man menitik bile dengar !!!! Kalo wawa , lg lah man boleh jd giler sebab sume tu menunjukkan satu family wawa betol betol sayangkan man ... Ya Allah !! Hamba mu ini tak tertahan dgn kesedihan yg mengisi ruang hati ni .. Kau kekalkan lah hubungan antara kami ni ya Allah !! Aku memohon kepada-Mu ya Allah !!! Kau tolong lah penuhi hajat hati ku ini ya Allah !! Aminn ... Skang , man dah dkt perak .. Lame nak tggu sebelum man dpt jumpe diorang balik lg .. Tp man tetap sabar .. Pengorbanan harus dilakukan demi niat yg suci .. Man pegang kata kata tu .. Demi kekasih hati man , Norazwa Binti Basiran , yg sentiasa man sayangi .. Abg sanggop tggu untuk pengikatan kite yg sah sayang .. Abg takkan putus asa .. Sampai bile bile ........

No comments:

Post a Comment