Saturday, August 27, 2011

Berbuke di Shabu Shabu, Manjung, Perak

AHA !! Masok je bulan 8, semua umat Islam wajib berpuase di siang hari *kalau tak siang, malam kene gak ke ? =____=" * ahaha. Btw, ade satu hari tu man buke pose dengan kengkawan man kat Shabu Shabu. Is it Shabu Shabu or Syabu Syabu? Whattafak?? SYABU?? Ahaha I don't know how to pronounce it. Let's ask Khai a.k.a Beroga. Cheeewaahh !! Speaking kunun man nih wahahah =D. Mase first time masok pintu, peeehhhhhh !!! Ramai giler orang dalam tu. Dah macam semut keliling gule dah eheheh. Ade gak student kampus man kat Shabu Shabu tu tp man tak bape rapat dengan dak tu. Budak course ID rasenye huu. Ah, lantak lah. Bukannye susahkan hidop dye pon wakakakak. 

Lepas je duduk duduk and pilih makanan, sumeye dah ready nak makan. Nampak sangat tak sabar dah nak buke sumenye wahaha. Kalau man boleh bace pikiran diorang, mesti ayat ni yang keluar :

"Cepatlah azan, dah lapo sangat dah ni !"

Kompom punyee!! Wahaha =P . Tak lame lepas tu masoklah waktu maghrib and kitorang boleh la nak berbuke pastu hee. Ni je gambar yang man sempat nak amek *sebenarnye man sendiri busy fokus kat makan sangat. Lapar punye pasal ahahah* .

Khai, Acap and Haziq semangat giler makan =))

Waahhhh !!! Makan saje man dengan Ameer and Faiz ni wahahah

Fadzil tengah bahagi makanan kat Bobby and Kimi ehehe

Bobby sure eats a lot by that time =D
Wohohohoho lepas je makan sume tuh, man, faiz, acap, kimi and fadzil stop makan sebab kitorang dah full sangat time tu huu. Tapi bobby, khai, ameer and haziq tak stop stop lagi sampaikan kitorang sendiri naik penat tengok diorang makan. Macam bele jin lak diorang nih wahahah. Last last sumenye balik dalam keadaan mengah and perut yang memboyot sebab banyak sangat makan. AHA !! Nak taw tak bape harge makanan kitorang sume nih ? Cube teke. TTEEEETTTTT !!! Mase dah abes wahaha. Harge sekepale makan sorang 21 hengget. 

Mak oiii !!

 Mahalnye !! 

Ahaha tapi kire murah sebenarnye sebab kitorang boleh makan sume lauk pauk yang ade kat situ dengan harge se'mahal' tuh =P. And tak rugi gak sebab makanan kat situ sedap sedap gak ehehe. Tapi hanye untuk bulan pose sahaje. Bulan bulan tak pose taley. Bweeekkk ! Korang tak dapat rase ahaha. Tape, Insyaallah bulan pose tahun depan kalau ade yang sudi nak gi Shabu Shabu nih, just roger je man. Insyaallah man boleh tolong booking tok korang sume. =))

No comments:

Post a Comment